Съветниците, които външният министър от ИТН Теодора Генчовска  се канеше да

...
Съветниците, които външният министър от ИТН Теодора Генчовска  се канеше да
Коментари Харесай

Тошко Йорданов скръцна на външния министър, тя се отказа от новите си съветници

Съветниците, които външният министър от ИТН Теодора Генчовска  се канеше да назначи като свои съветници, няма да бъдат в екипа й. Тя бе посочила  доктор Петьо Петров, Петко Сертов, Елена Кирева и Петър Воденски. 

" Няма да има нито един консултант от Държавна сигурност в екипа на Министерство на външните работи ", разгласи в коридорите на парламента председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов, от чиято квота в Министерски съвет е Генчовска. Той увери, че няма нито един от хората, които се спрягат като съветници или каквото и да e в екипа на министъра, който дава отговор за външните работи, съобщи новините.бг. 

Припомняме, че през вчерашния ден изтече лист с предложенията за политическия кабинет на Теодора Генчовска в Министерство на външните работи, който разбуни духовете. Трима от четиримата препоръчани са свързани с Държавна сигурност, а Петко Сертов е някогашен шеф на ДАНС от времето на Тройната коалиция - все обстоятелства, които не се одобриха добре и от съдружните сътрудници, и от обществото.

Тази заран дипломатът Боян Чуков отбрани назначенията, но неговият глас бе измежду дребното, които се изрекоха в поддръжка на предлагането. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР